مدرک آیلتس یکی از معتبرترین مدرکهای بینالمللی زبان انگلیسی است. کلمهی آیلتس (IELTS) مخفف عبارت سیستم ارزیابی بین المللی زبان انگلیسی The International English Language Testing System است. دارا بودن مدرک آیلتس یکی از شرایط لازم برای اخذ پذیرش بیشتر دانشگاههای برتر بینالمللی و موسسات آموزشی عالی است. همچنین برای افرادی که قصد مهاجرت دارند داشتن مدرک آیلتس یک امتیاز بسیار عالی محسوب میشود. به طور کلی میتوان گفت که مسلط بودن به زبان انگلیسی میتواند در بسیاری از مواقع به نفع شما باشد. به خصوص اگر قصد اخذ پذیرش ویزای کاری در یک کشور انگلیسی زبان را دارید، دارا بودن مدرک آیلتس میتواند کمک زیادی به پیدا کردن یک شغل مناسب و داشتن درآمد بالای سالیانه بکند.
در صورتی که آشنایی کاملی با آزمونهای تافل یا آیلتس ندارید، میتوانید تفاوتها و شرایط کامل هر آزمون را مطالعه کنید و بدانید کدام آزمون برای شما مناسب است.
بیش از ده هزار سازمان جهانی مدرک آیلتس را به عنوان یک مدرک معتبر زبان انگلیسی میشناسند. بنابراین اگر شما دارای مدرک آیلتس باشید، میتوانید مطمئن باشید که بسیاری از موسسات آموزشی، کارفرمایان و دفاتر دولتی دانشگاههای برتر مدرک زبان انگلیسی شما را خواهند پذیرفت. همانطور که میدانید شرط ورود به بازار کسب و کار و اخذ پذیرش موسسات آموزشی عالی در کشورهای انگلیسی زبان و دانشگاههای بینالمللی که واحدهای آنها به زبان انگلیسی ارائه میشوند، مسلط بودن به زبان انگلیسی و داشتن مدرک معتبر زبان است. آزمون آیلتس یکی از پیشگامان ارزیابی مهارتهای زبان انگلیسی در سی سال گذشته است. اگر قصد مهاجرت به کشورهایی مانند استرالیا، کانادا، نیوزلند و بریتانیا را دارید، باید بگوییم که داشتن مدرک آیلتس برای شما یکی از مدارک ضروری است. مدرک زبان انگلیسی آیلتس در بیش از ۱۴۰ کشور دارای اعتبار است. موسساتی که مدرک زبان آیلتس را به عنوان یک مدرک معتبر و قابل قبول میشناسند عبارت هستند از:
دانشگاهها، مدرسهها، کالجها، موسسات آموزشی، و موسسات فنی و حرفهای
دفاتر دولتی و سازمانهای مهاجرتی
موسسات صنعتی و حرفهای
کارفرمایان شرکتهای بین المللی
باید اضافه کرد که هر کدام از دانشگاهها و موسسات بینالمللی برای قبول کردن درخواست اخذ پذیرش یا شروع به کار شما، داشتن استانداردهای مشخصی را برای سطح زبان انگلیسی مشخص میکنند. بهتر است قبل از شرکت در آزمون، مدارک مورد قبول موسسهی آموزشی یا شرکتی که در آن قصد شروع به کار را دارید بررسی نمایید و سپس خود را برای قبولی با نمرهی مورد قبول آن موسسه آماده کنید. با مراجعه به لینک زیر میتوانید دانشگاه یا شرکت بینالمللی مورد نظرتان را جستجو کرده و نمرهی مورد قبول مدرک زبان آیلتس آن موسسه را بیابید.
https://takeielts.britishcouncil.org/organisations/organisations-recognise-ielts
آزمون آیلتس توسط مجموعهای از افراد متخصص در زمینهی ارزیابی زبان انگلیسی طراحی و برگزار میشود. این آزمون توسط دانشگاه کمبریج انگلستان، شورای فرهنگی بریتانیا و مرکز آیلتس استرالیا برگزار میشود. این آزمون تمام مهارتهای تسلط به زبان انگلیسی داوطلبان را مورد سنجش و ارزیابی قرار میدهد. نمرهی کسب شده در آزمون آیلتس توسط داوطلب، میتواند میزان آمادگی و مهارت وی را برای ورود به شغل یا مقطع تحصیلی جدید نشان دهد. آزمون آیلتس چهار مهارت تسلط به زبان انگلیسی داوطلبان را را مورد ارزیابی قرار میدهد. این چهار مهارت عبارت هستند از:
برای بالا بردن شانس قبولی و موفقیت در کسب نمرهی لازم در آزمون آیلتس، بهتر است با نحوهی طرح سوالات و پاسخگویی به آنها آشنایی قبلی داشته باشید. آزمون آیلتس دارای دو نوع آزمون آکادمیک و آزمون عمومی است. اگر هدف شما از شرکت در آزمون آیلتس اخذ پذیرش از دانشگاههای بینالمللی و ادامهی تحصیل در موسسات آموزش برتر است، باید در آزمون آکادمیک شرکت کرده و نمرهی لازم را در این آزمون کسب نمایید. نحوهی برگزاری آزمون و سیستم نمره دهی در هر دو آزمون آیلتس آکادمیک و آزمون آیلتس عمومی به یک صورت انجام میپذیرد. بخش اول آزمون که شامل قسمتهای شنیداری، خوانش و درک مطلب، و نوشتاری هستند در یک روز برگزار میشود. بین سه قسمت بخش اول آزمون زمانی برای استراحت یا وقت در نظر گرفته نمیشود. بخش ارزیابی تسلط داوطلب به مهارت گفتاری زبان انگلیسی ممکن است در همان روز، چند روز قبل از بخش اول، یا چند روز بعد از بخش اول برگزار شود. تاریخ و ساعت برگزاری آزمون گفتاری توسط موسسهی محلی که اقدام به برگزاری آزمون میکند، تعیین میشود.
آزمون آیلتس آکادمیک و آزمون آیلتس جنرال (عمومی) دارای تفاوتهایی هستند. هر کدام از این آزمونهای زبان به منظور اهداف خاصی برگزار میشوند و مدرک ارائه شده مورد قبول موسسات خاصی است. بنابراین قبل بعد از ثبت نام باید هدف خود را از شرکت در آزمون مشخص کنید و سپس اقدام به انتخاب آزمونی که مناسب با هدف شما است، نمایید. داشتن مدرک آیلتس میتواند دربهای موفقیت بسیاری را به روی شما بگشاید. به عنوان نمونه با در دست داشتن مدرک آیلتس میتوانید به اهدافی مانند مهاجرت به کشورهای انگلیسی زبان، اشتغال به کاری که همیشه آرزوی آن را داشتهاید، و افزایش مهارتهای زبان انگلیسی خود دست پیدا کنید. در ادامهی مطلب شما را با تفاوت این دو نوع آزمون آشنا خواهیم کرد.
آزمون آیلتس آکادمیک سطح زبان انگلیسی شما و میزان مهارتهای لازم شما را برای ورود به یک محیط آکادمیک علمی مورد ارزیابی قرار میدهد. این آزمون بازتابی از سطح مهارتهای زبانی انگلیسی و علمی داوطلب است و نمرهی کسب شده در این آزمون میزان آمادگی داوطلب را برای ورود به مقطع تحصیلی جدید یا شروع دورهی آموزشی در یک موسسه علمی مانند دانشگاه را نشان میدهد.
شرکت در آزمون آیلتس آکادمیک برای کسانی که اهداف زیر را دنبال میکنند پیشنهاد میشود:
اشتغال به ادامهی تحصیل در مقطع کارشناسی یا مقاطع بالاتر در دانشگاههای بینالمللی دنیا
اخذ پذیرش ویزای دانشجویی در دانشگاههای انگلستان
اشتغال به کار در یک کشور انگلیسی زبان و در یک موسسهی حرفهای و تخصصی
آزمون آیلتس عمومی میزان تسلط داوطلب را در برقراری ارتباط به زبان انگلیسی به صورت عملی و در زندگی روزمره مورد ارزیابی قرار میدهد. شرکت در این آزمون برای کسانی که قصد ورود به بازار کار و محیطهای اجتماعی را دارند پیشنهاد میشود. اگر موفق به کسب نمرهی بالایی در آزمون شوید، میتوانید مطمئن باشید که یکی از شرایط لازم برای پیدا کردن شغل مناسب و شانس دریافت درآمد خوبی را کسب کردهاید.
آیلتس جنرال
شرکت در آزمون آیلتس عمومی برای کسانی که اهداف زیر را دنبال میکنند پیشنهاد میشود:
اشتغال به تحصیل در مقاطع تحصیلی قبل از ورود به دانشگاه
اشتغال به کار یا شرکت در دورههای آموزشی فنی و حرفهای در کشورهای انگلیسی زبان
مهاجرت به یک کشور انگلیسی زبان
اشتغال به یک کار بهتر در کشور خودتان که نیاز به تسلط به زبان انگلیسی دارد.
اگر هدف شما از شرکت در آزمون آیلتس اخذ ویزای کاری در بریتانیا، یا زندگی و تحصیل در بریتانیا است، باید در آزمون آیلتس مخصوص ویزای بریتانیا و مهاجرت به این کشور (UKVI) شرکت نمایید.
نمره بندی آزمون آیلتس از ۰ تا ۹ است و برای قبولی در آزمون نمرهی خاصی در نظر گرفته نشده است. اما به طور میانگین میتوان گفت که نمرهی ۵ نمرهی متوسطی به شمار میآید. نمرههای ۶ به بالا نمرههای خوب تلقی میشوند. با این حال برای ورود به بیشتر دانشگاههای برتر کسب حداقل نمرهی ۷ لازم است. البته باید گفت که هر دانشگاه و موسسهای شرایط و استانداردهای خود را دارد و به منظور اخذ پذیرش در مقاطع و رشتههای هر دانشگاه یا قبولی در موسسههای مختلف، باید از شرایط قبولی آنها آگاهی داشته باشید.
در صورت شرکت در آزمون آیلتس امکان ارسال نتیجهی آزمون به پنج دانشگاه و موسسه به صورت رایگان امکان پذیر است. شما میتوانید تا یک ماه بعد از آزمون اقدام به ارسال نتایج آزمون آیلتس به دانشگاه یا موسسهی مورد نظر خود را بکنید. اما اگر بیشتر از یک ماه از تاریخ امتحان گذشته باشد، یا داوطلب قصد داشته باشد نتیجهی آزمون خود را به دانشگاههای بیشتری ارسال نماید، باید هزینهی ارسال کارنامه را پرداخت کند.
سیستم استعلام مدرک آیلتس تنها در اختیار دانشگاهها و موسساتی است که نام آنها در فهرست سازمانهای مجاز به دسترسی به استعلام مدرک آیلتس باشد. قابل استعلام نبودن مدارک آیلتس به دلیل ایمنی سیستم ارزیابی و سنجش است و تنها موسساتی قادر به استعلام نمرهی آیلتس هستند که مورد تایید باشند. داوطلبان میتوانند با دادن اطلاعات خود در وب سایت مرکزی که در آن اقدام به شرکت در آزمون کردهاند، نمره و مدرک آیلتس خود را مشاهده نمایند.
منبع: takeielts.britishcouncil